Hirdetés

Elon Musk és Tim Cook találkozott az Apple Campuson. A hét elején Musk azt állította, hogy az Apple az úgynevezett cenzúrájára hivatkozva azzal fenyegetőzött, hogy eltávolítja a Twittert az App Store-ból, valamint aggodalmának adott hangot az Apple „titkos” 30%-os „adójával” kapcsolatban is.

Miután Elon Musk és Tim Cook találkozott, Musk „jó beszélgetésnek” minősítette az eseményt, és Cook egyértelművé tette, hogy az Apple nem fontolgatja a Twitter eltávolítását az alkalmazás áruházából.

Elon Musk és Tim Cook találkozott: nem kerül ki a Twitter az App Store-bólNéhány napja Musk eléggé kritikusan beszélt az almás cégről. Pár nappal később aztán törölte az App Store 30%-os „adójának” csökkentéséről szóló tweetjét, most pedig az Apple központját is „szépnek” nevezte.

Jó beszélgetés volt. Többek között megoldottuk a Twitter esetleges az App Store-ból eltávolításával kapcsolatos félreértést. Tim egyértelmű volt, az Apple soha nem gondolt erre.

— Elon Musk (@elonmusk) 2022. november 30

Annak ellenére, hogy panaszkodott az App Store által az alkalmazáson belüli vásárlásokra kivetett 30%-os jutalék miatt, Musk körülbelül egy hónapja indította el havi 8 dolláros Twitter Blue előfizetéses szolgáltatását, kizárólag iOS rendszeren. Az ellenőrzött kék pipa vásárlási lehetőségével gyorsan visszaéltek közszereplőket megszemélyesítő csalók, ezért leállította a szolgáltatást. Az eredeti tervek szerint már újra kellett volna indítaniuk, de tovább halasztották a szolgáltatást visszaállítását.

Musk azt mondta, hogy jelentősen csökkenteni kívánja a tartalom moderálásának mértékét a platformon, miután már visszaállította az olyan ellentmondásos személyek fiókját, mint például Donald Trump volt elnök. Szintén ezen a héten a Twitter leállította a Covid félretájékoztatási irányelvének betartatását is.

Valószínűleg a megbeszéléseken Musk megígérte Cooknak, hogy a szolgáltatás elfogadható mértéke megmarad. Musk például korábban Twitteren üzent, hogy az erőszakra való felbujtás továbbra is fiókfelfüggesztéshez vezet.

Hirdetés
FORRÁS9to5Mac
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.