Elon Musk és Tim Cook találkozott az Apple Campuson. A hét elején Musk azt állította, hogy az Apple az úgynevezett cenzúrájára hivatkozva azzal fenyegetőzött, hogy eltávolítja a Twittert az App Store-ból, valamint aggodalmának adott hangot az Apple „titkos” 30%-os “adójával” kapcsolatban is.

Miután Elon Musk és Tim Cook találkozott, Musk „jó beszélgetésnek” minősítette az eseményt, és Cook egyértelművé tette, hogy az Apple nem fontolgatja a Twitter eltávolítását az alkalmazás áruházából.

Elon Musk és Tim Cook találkozott: nem kerül ki a Twitter az App Store-bólNéhány napja Musk eléggé kritikusan beszélt az almás cégről. Pár nappal később aztán törölte az App Store 30%-os “adójának” csökkentéséről szóló tweetjét, most pedig az Apple központját is „szépnek” nevezte.

Jó beszélgetés volt. Többek között megoldottuk a Twitter esetleges az App Store-ból eltávolításával kapcsolatos félreértést. Tim egyértelmű volt, az Apple soha nem gondolt erre.

— Elon Musk (@elonmusk) 2022. november 30

Annak ellenére, hogy panaszkodott az App Store által az alkalmazáson belüli vásárlásokra kivetett 30%-os jutalék miatt, Musk körülbelül egy hónapja indította el havi 8 dolláros Twitter Blue előfizetéses szolgáltatását, kizárólag iOS rendszeren. Az ellenőrzött kék pipa vásárlási lehetőségével gyorsan visszaéltek közszereplőket megszemélyesítő csalók, ezért leállította a szolgáltatást. Az eredeti tervek szerint már újra kellett volna indítaniuk, de tovább halasztották a szolgáltatást visszaállítását.

Musk azt mondta, hogy jelentősen csökkenteni kívánja a tartalom moderálásának mértékét a platformon, miután már visszaállította az olyan ellentmondásos személyek fiókját, mint például Donald Trump volt elnök. Szintén ezen a héten a Twitter leállította a Covid félretájékoztatási irányelvének betartatását is.

Valószínűleg a megbeszéléseken Musk megígérte Cooknak, hogy a szolgáltatás elfogadható mértéke megmarad. Musk például korábban Twitteren üzent, hogy az erőszakra való felbujtás továbbra is fiókfelfüggesztéshez vezet.

Hirdetés
FORRÁS9to5Mac
Mérnökinformatikát tanulok, szabadidőmben cikkeket írok és videókat készítek. Mindenféle tech téma érdekel, így a Tech2-n olvashattok tőlem mobilokról, közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is.