A Samsung az íriszleolvasót először a Galaxy Note7-ben hozta el, de természetesen megkapták az utána érkező csúcsmodellek is, mint a Galaxy S8, a Note8 és a Galaxy S9 is. Új riportok szerint azonban a Galaxy S10 repertoárjában már nem fog szerepelni a szenzor.

Néhány hónappal ezelőtt a hírek szerint a Galaxy S10 is megkapja majd a 3D-s arcfelismerési modult – hasonlóan az iPhone X-hez -, ami még pontosabb és biztonságosabb feloldást eredményezne és ehhez társulna egy kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasó, így az íriszleolvasóra gyakorlatilag nem lenne szükség.

Galaxy S10 koncepció

A kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasót már régóta rebesgetik a Samsung csúcskészülékei kapcsán, azonban még mindig nem dobott ilyen készüléket piacra a vállalat. Vélhetően az augusztus-szeptember környékén debütáló Note9 sem lesz képes ilyesmire, de a Galaxy S10-ben már bőven elképzelhető.

A lehetőség persze megvan továbbra is, hogy a Samsung nem készül el a 3D-s modullal a Galaxy S10 piacra dobásáig, ebben az esetben marad az íriszleolvasó, de ha mégis belekerül, akkor ennek a szenzornak nem sok értelme lesz, így vélhetően elhagyják.

Hirdetés
FORRÁSUbergizmo
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.