Hirdetés

A Spotify összeállította az idei zenei trendekről szóló év végi statisztikáját, itt a Spotify Wrapped 2022.

A Spotify Wrapped 2022 adataiból kiderült, mik voltak az idei év slágerei és azt is megtudhattuk, mekkora népszerűség növekedést okozhat, ha egy dal bekerül a Netflix egyik legnépszerűbb sorozatába.

Ezek voltak a legnépszerűbb slágerek idén: itt a Spotify Wrapped 2022

A legjobban teljesítő előadó immár harmadik éve a rapper és énekes, Bad Bunny, őt követi Taylor Swift és Drake. A Spotify azt is elárulta, mely előadókat osztották meg a legtöbbet a közösségi oldalakon. A legvirálisabb előadó Taylor Swift volt, őt a The Weeknd és Bad Bunny követte.

Ezek voltak a legnépszerűbb slágerek idén: itt a Spotify Wrapped 2022

Érdekes módon a top 3 dal egyik előadója sem került a legjobban teljesítő előadók közé, mivel Harry Styles az „As It Was” száma vezeti a listát, a Glass Animals „Heat Waves” című dala van a második helyen , míg a The Kid LAROI „Stay” száma pedig a harmadik a listán. Mindhárom szám népszerűségét a közösségi médiában való jelenlétük adta, mint például a TikTok és az Instagram Reels tartalmakban való megjelenés.

Ezek voltak a legnépszerűbb slágerek idén: itt a Spotify Wrapped 2022

A Spotify egy hatalmas platform a podcastokhoz, és a legnépszerűbb világszerte a „The Joe Rogan Experience” volt.

Ezek voltak a legnépszerűbb slágerek idén: itt a Spotify Wrapped 2022

A Spotify felfedte a legtöbbet streamelt régebbi albumokat és számokat tartalmazó visszatekintős toplistákat is – A kevesebb, mint 20 éve megjelent dalok listáját a The Marshall Matters LP vezeti Eminemtől, a több, mint 20 éves dalok listáját pedig Kate Bush „Running Up That Hill” című száma, ami iránt 8700%-kal nőtt az érdeklődés a Stranger Things 4. évadában való megjelenés után.

Ezek voltak a legnépszerűbb slágerek idén: itt a Spotify Wrapped 2022A Spotify esküvői zenéit 620%-kal többen streamelték a világjárvány két éve után, és a felhasználók rengeteg lejátszási listát készítettek mémek alapján.

A képek forrása: Spotify

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.