Hirdetés

Nem csak a rögzített ujjlenyomatokkal old fel, így kérdéses, hogy mekkora biztonságot képes nyújtani. Gond van a Pixel 6A ujjlenyomat olvasójával, hogy mi okozza, még nem tudni.

Az ujjlenyomat védelemnek pont az a lényege, hogy egyszerű és viszonylag magas biztonságot nyújt, kivéve, ha nem. Ez a kivétel alapvetően akkor érvényesül, hogyha magasabb szintű célpontok vagyunk, ugyanis az ujjlenyomat-olvasót a megfelelő eszközökkel át lehet verni, az átlagfelhasználót viszont ez a veszély általában nem fenyegeti.

Egy másik kivétel, hogyha gond van a szenzorral vagy a szoftverrel. Hogy most mivel van gond, azt még nem tudni, ami viszont biztos, hogy furcsa működést produkál, és jelenleg erre bízni az adatok védelmét a Pixel 6A tulajoknak nem éppen tanácsos.

Két YouTube videó is napvilágot látott, amiben az látható, hogy olyan ujjlenyomatokra is felold a telefon, amelyek sosem lettek hozzáadva, beszkennelve.

A probléma megoldódásáig érdemes egy erős jelszóval védeni a telefonunkat, ha beszereztünk egy Pixel 6A-t. Ez egyébként is tanácsos, hiszen az ujjlenyomat is csak akkor véd igazán, hogyha mögötte egy erős, minimum 8 karakter hosszú, betűk, számok, speciális karakterek alkotta jelszó felel a védelemért.

Ha érdekel a Pixel 6A, itt olvashatsz a telefon javíthatóságáról.

A borítókép illusztráció, forrása: Tom’s Guide

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.