A Lenovoba beolvadt, majd Moto néven újraéledt Motorola az utóbbi időben egész lendületesen újítja meg a palettáját. Most az E4 és E4 Plus néven érkező, még be nem mutatott készülékpárosról láttak napvilágot kémfotók. Ezek nem felsőkategóriás mobilok lesznek, ám ennek ellenére is tartogatnak néhány kellemes meglepetést.

Az egyik ilyen a levehető hátlap, ami a mostanában nagyon elterjed unibody házak világában már eléggé ritkaságnak számít. Sőt, a szétszedhető megoldás ellenére nem kell lemondani a minőségi anyagokról, ugyanis a hátlap fémből készül. Ha pedig már szét lehet szedni, akkor még az akkumulátor is cserélhető benne, ami már végképp kuriózum manapság.

Szemből a kijelző felett a hangszóró, szenzorok és az előlapi kamerán kívül még egy szelfivakut is láthatunk, míg az alsó káván egy ujjlenyomat-olvasó is feltűnik. Hátul a krómgyűrűvel és fekete üveggel kiemelt kamera vonja magára a figyelmet, ahol jól kivehető a kéttónusú LED vaku is. Jó hír, hogy a készülék tetején ott a 3,5 mm-es jack, újabban ezt is mellőzni kezdték a gyártók.

Meg nem erősített információk szerint az E4 Plus változat igen nagy, 5000 mAh kapacitású akkumulátort kap. Ezen felül 5,5 hüvelykes HD kijelzőre, MediaTek MT6737M processzor, 2 vagy 3 GB RAM, 13 és 8 megapixeles kamerák, valamint Android 7.1-es rendszer kerül a burkolat mögé, a kisebbik kivitel tulajdonságai egyelőre nem ismertek, ahogyan az sem, hogy mikor kerül sor a hivatalos bemutatóra.

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.