Az AnTuTu talán a legnépszerűbb benchmark programok egyike okostelefonokon. Most egy Top 10-es listával örvendeztettek meg minket, melyek a 2016 májusi végeredményt tálalják. A dobogós helyeken egytől egyik 6GB RAM-mal szerelt kínai gyártóktól származó készülékeket találunk, és csak utánuk jönnek az ismertebb készülékek. 03091313-content

Az első három készülék a Vivo Xplay 5 Elite, a LeEco (leTV) Max 2 és a Lenovo ZUK Z2 Pro, mindegyik ugyanolyan felszereltséggel bír. A nívós Snapdragon 820 chipset dolgozik 6 GB RAM társaságában. A 4. és 5. helyen szereplő készülékek is ezt a processzort használják, azonban csak 4 GB RAM-mal, ez meg is látszik az eredményeken. A három készülék átlagosan 137.861 pontot ért el. Míg a 4 GB RAM-os Xiaomi Mi 5 és Samsung Galaxy S7 átlagosan 135.686-ot. Ez 1.60%-os különbség, mely figyelemre méltó, de nem jelentős. A több RAM továbbá lehetővé teszi az okostelefonon futó operációs rendszer számára, hogy minél több alkalmazás fusson a háttérben, ezáltal a multitasking is sokkal használhatóbb funkció.

Másik érdekesség, amire a táblázat rámutat, hogy az iPhone SE gyengébben teljesített a mérés során, mint az iPhone 6s. Ez pont az ellenkezője annak, amit meg lehet figyelni a mindennapi használatban a két készülék között. S furcsa is, mivel mindkét készüléket azonos hardver hajtja meg, de az SE-nél a kisebb kijelző sem tudott befolyásoló tényező lenni (a tesztben). Ez a valóságban azonban pont fordítottan-arányos. Mivel az iPhone 6s képernyőjének felbontása 750 x 1334 (iPhone SE: 640 x 1136) a GPU extrán dolgozik a plusz pixelek meghajtásán, ezáltal magasabb pontszámot is ér el a számlálóban. De azt le lehet szögezni, hogy az iPhone SE a valaha készült leggyorsabb, kompakt méretű iPhone!

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook