Hirdetés

Múlt héten mutatta be legújabb processzorát a Huawei. Az Antutu benchmark csapata úgy tűnik, hozzá is jutott egy példányhoz és le is futtatott rajta egy tesztkört.

A 237437 pontos végeredmény elég jó teljesítményre enged következtetni, a programban a Snapdragon 710 és 730-as SoC-kel hasonlították össze. Mi tagadás, semmi szégyenkezni valója nincs a Kirin 810-nek, sőt!

A legnagyobb fejlődést az előző generációhoz képest érte el, processzorteljesítményben 70%-os a fejlődés és 13%-kal magasabb pontszámokat ért el mint a Snapdragon 710 és 730. Grafikai oldalon is látványos a fejlődés, ugyanis 25%-kal magasabb számokat kapott mint a versenytárs, és háromszor jobbat mint a Kirin 710.

Nagyon reméljük, hogy minél előbb az európai piacon is kapható lesz olyan készülék, ami ezt az SoC-t használja és mi is ki tudjuk próbálni. A Honor 9X Pro lehet a következő mobil, amibe beépítésre kerül, de a Mate 30 Lite is valószínűleg ezt a chipsetet kapja meg.

Hirdetés
FORRÁSGSMARENA
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.