Hirdetés

Kikapcsolható lesz a TikTok algoritmusa Európában, köszönhetően a Digital Services Act jogszabálynak.

Az európai felhasználók kikapcsolhatják a Neked oldal személyre szabását, helyette pedig a lakóhelyen illetve az egész világban népszerű tartalmakat láthatnak ott, ha az Európai Uniós jogszabálynak való megfelelés miatti változás megérkezik.Kikapcsolható lesz a TikTok algoritmusa Európában - illusztráció

A DSA egyik fontos pontja, hogy a felhasználók kikapcsolhassák a személyre szabott tartalmakat, amik jellemzőek internetes követése és az app-aktivitás profilozása alapján kerülnek kiválasztásra.

A Neked oldal tehát nem tűnik el, viszont a Követés és az Ismerősök oldal is átalakul, ha ki van kapcsolva a személyre szabás, időrendi sorrendben láthatóak az ottani tartalmak.

További újdonság, hogy a 13 és 17 év közötti uniós felhasználók már alapesetben nem kapnak célzott, aktivitás-alapú hirdetéseket.

A TikTok az egyik a 19 cég közül, akiknek ilyen kötelezettségük keletkezik a DSA-nak köszönhetően, a többiek közé tartozik például a YouTube, az Instagram, és a Twitter (X) is, akiknek hasonló változásokat kell bevezetniük Európában. A TikTok nem árulta el, hogy mikor érkeznek a változások, azt viszont tudjuk, hogy a DSA-által szabott határidő augusztus 28., így vélhetően addig bevezetik majd.

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.