Hirdetés

Megállapodott az Apple és az EU, a Financial Times szerint a következő 10 év során az Apple az Európai Unió 27 tagállamában lehetővé teszi, hogy harmadik féltől származó fizetési megoldások használják az iPhone-ok NFC-jét.

Az érintéses fizetés eddig csak Apple Pay-jel volt használható, és az EU-n kívül ez továbbra is így marad. Az egyezség részeként az Európai Unió nem szab ki büntetést az Apple-re.

Megállapodott az Apple és az EU - iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max
iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max

A megállapodás a következő hetek során kerülhet véglegesítésre, ezt követően a fizetési platformok és a bankok használhatják a saját megoldásaikat az érintéses fizetés működtetésére, nem lesz szükség arra, hogy a felhasználók az Apple rendszerében adják meg a bankkártya adataikat.

Pár hónappal ezelőtt csak az EU-ban elérhető funkciót hozott az iOS 17.5, ami a digitális piacokról szóló DMA betartásához szükséges újabb változással érkezik.

A felhasználók weblapokról is letölthetnek alkalmazásokat, így az alternatív alkalmazásboltok mellett újabb lehetőség nyílt meg az applikációk beszerzése kapcsán.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.