Az Instagram a sztorik funkciójával nagy népszerűségre tett szert, nem csoda, hogy folyamatosan frissítéseket kap. Azonban egy nagyon fontos dolog hiányzott már belőle, ez pedig a képek vagy videók méretezése.

Alapvetően eddig csak állóképként tudtuk használni a képeket, mostantól – ahogy a fenti, harmadik képen is látszik – már fekvő képet is feltölthetünk sztorijaink közé.

Nagyon kellemetlen volt, amikor egy korábban készített fotót szerettem volna felhasználni, de ahogy kiválasztottam a képet, nem lehetett méretezni, így egy közeli, vágott képet kaptam. Az Instagram rájött erre (hamarabb is lehetett volna), így mostantól szabadon méretezhetjük a felvételeket a megszokott csíptetős mozdulattal.

Másik újdonság a GIF matricák, amelyek a GIPHY-től származnak. A GIF-ek használata a szórakoztatóbb sztorikért felel leginkább, a több százezres GIF könyvtárban találhatunk mozgó vicces fejeket, ételeket vagy éppenséggel poénos szájakat, szemeket, amelyek tényleg viccessé tehetnek egy-egy történetet. Nyilván sokaknak ez már kicsit sok lehet, de vannak akik kifejezetten a poén kedvéért használják a sztorikat. Az update természetesen iOS és Android platformokra is elérhető.

Hirdetés
FORRÁSInstagram
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: