Az Android 13 már támogatja, és a jelek szerint az új Pixelek is részesülnek a Bluetooth LE Audio újdonságaiból.

Ősszel érkezhet a Pixel 7 széria, ami a jelek szerint támogathatja a Bluetooth LE Audiót, ami lehetővé teszi a kisebb energiafelhasználású, nagyobb hatékonyságú hangátvitelt.

A Pixel 7 széria eddig ismert újdonságairól itt írtunk. A megjelenésbeli változások után most úgy tűnik, hogy egy igencsak hasznos funkció érkezik. Az LC3 kodek támogatására utaló jeleket fedeztek fel az Android 13 forráskódjában a Pixel 7 és a Pixel 7 Pro, valamint a Pixel 7A esetében.

Jön a Bluetooth LE Audio a Pixel 7 sorozatba

Az LE Audio számos hasznos, mindennapi problémára nyújt megoldást: egyrészt, egy magas minőséget eredményező, de alacsony energiafelhasználású új kodek érkezett, az LC3, ami még alacsonyabb átviteli sebességnél is magasabb minőséget nyújt, mint a most használatos SBC.

A legtöbbünk számára azonban a multi stream lehetősége a legizgalmasabb, amire ugyan volt már lehetőség korábban is, de csak egy márkán belüli, külön ilyen funkciót támogató hangeszközök között.

Egyrészt, egyszerre több pár fülesre is ki tudjuk küldeni a kívánt hangforrást, másrészt pedig a korábbiakkal ellentétben a TWS fülesek nem egymáshoz kapcsolódva működnek, hanem mindegyik külön-külön a telefonhoz csatlakozik.

Természetesen ezen funkciók használatához hardveresen Bluetooth 5.2 támogatás szükséges, a telefon és a kiegészítő oldaláról is.

Ti örülnétek Bluetooth LE Audio nyújtotta lehetőségeknek?

A kiemelt kép forrása: Unbox Therapy

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Mérnökinformatikát tanulok, szabadidőmben cikkeket írok és videókat készítek. Mindenféle tech téma érdekel, így a Tech2-n olvashattok tőlem mobilokról, közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is.