A HP 2016. június 14-től önkéntes világszintű biztonsági visszahívást és csereprogramot hirdetett meg bizonyos laptopok akkumulátorára vonatkozóan. A telepeket tűz- és égésveszély miatt cserélik, így rendkívül fontos, hogy a vásárlók ellenőrizzék akkumulátoraik esetleges érintettségét és azonnal megszüntessék az érintett eszközök akkumulátorral való használatát. Amennyiben a notebookot külső áramforráshoz csatlakoztatják, úgy a vásárlók továbbra is használhatják eszközeiket.

Az érintett modellek: HP ProBook, HP ENVY, Compaq Preasario és HP Pavilion. Az érintett eszközöket 2013 márciusától 2015 augusztusáig szállította ki a gyártó, tehát aki ebben az időtartamban vásárolt gépet, mindenképpen vigye vissza! Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy a mi gépünk beleesik-e az adott intervallumba, egyszerűen ellenőrizhetjük két módon:

  • Segédprogram letöltése: “A HP Battery Program Validation Utility szoftverrel ellenőrizheti az Ön notebook számítógépéhez tartozó akkumulátor érintettségét. A szoftver segítségévek az ellenőrzés kevesebb, mint 30 másodpercet vesz igénybe.” Itt lehet letölteni.
  • Magunk ellenőrizzük, hogy vonatkozik-e a laptopra. Az útmutató itt érhető el

Ha jogosultak vagytok a cserére, akkor ezen az oldalon minden információt megtaláltok és itt meg is tudjátok rendelni az új akkumulátort a gépetekbe teljesen ingyen.

Hirdetés
FORRÁSHP
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook