Hirdetés

Egy ideig jól jött nekik, most viszont bajban vannak, így lépniük kell. A jelenlegi formájában véget vet a fiókmegosztásnak a Netflix.

A Netflix népszerűségének és terjedésének jót tett, hogy egy előfizetést többen is használhattak, azonban a streaming aranykor véget ért. Minden előfizetőre szükség van, ugyanis történetében először csökkent a Netflix felhasználóinak száma.

Ennek a megoldása nem is olyan egyszerű. Sokan feleznek, vannak, akik önállóan nem fizetnének elő, ha őket elveszti a Netflix, ahelyett, hogy előfizetővé válnának, az a mostaninál is nagyobb gondot eredményezne.

A mesterterv részeként bevezetnek egy olcsóbb csomagot reklámokkal, valószínűleg még idén. A jelszómegosztásnak pedig a jelenlegi formájában véget vetnek, helyette egy legalizált profilmegosztási módot vezetnek be, melyet jelenleg is tesztelnek Dél-Amerikában.

Továbbra is meg lehet oldani, de…

Továbbra is meg lehet majd osztani egy fiókot, de csak plusz költségért cserébe. A fiókok háztartásokhoz lesznek kötve. Az alap, SD minőségre előfizető felhasználók csak egy háztartásban használhatják a szolgáltatást, míg a HD minőséget kínáló csomagban 2, a prémium csomagban pedig 3 a limit.

A Netflix szerint az utazás közbeni használatot a korlátozás nem befolyásolja, ha távol vagyunk otthonunktól, ugyanúgy használhatjuk a platformot a korlátozástól függetlenül.

A megosztott előfizetések Dél-Amerikában 1-3 dollár közötti extra költséget jelentenek havonta. A többi országban egyelőre nem vezetik be ezt a rendszert, és ott is csak tesztelik, így erre még felénk várni kell – avagy, aki ily módon használja a szolgáltatást, egyelőre megúszta.

A borítókép forrása: netflix.com

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.