Ma a budapesti Városliget Caféban tartott sajtótájékoztatót a Canon. A rendezvényt Oláh Viktória, a Canon kommunikációs vezetője nyitotta, majd Pataki Tamás menedzser beszélt a Canon történelméről, múljáról, jelenéről.

Húsz évvel ezelőtt mutatták be első dokumentumszkennerüket, a Canon DR-3020-at.

Canon DR-3020

Napjainkban a digitalizálás fontosabb, mint valaha, még manapság is vannak olyan irattárak, melyek tartalma elférne egy nagyobb pendrive-on, a tenyerünkben. Az évek során fontos szerepük volt a digitalizálásban a különböző szkennereknek. Majdnem 60 évvel ezelőtt, 1959-ben mutatta be a Canon az első, analóg technológiát használó Rotary Filmer névre hallgató gépezetet, ami az első mérföldkő volt a lapolvasásban, a második mérföldkő pedig maga a Canon DR-3020 volt, ami már egy digitális szkenner volt.

Szkenner funkció rengeteg multifunkciós nyomtatóban megtalálható, viszont a Canonnak van egy külön lapolvasó termékcsaládja, az imageFORMULA. Ezeknél a termékeknél a lényeg, hogy a szkennelés minél gyorsabban megtörténjen úgy, hogy a képminőség továbbra is kiváló legyen.

Szkennerből nem csak síkágyas létezik, amivel egyébként a leggyakrabban találkozunk a mindennapokban, hanem vannak olyanok is, melyeknél a behúzott lap J-alakú utat tesz meg, így ez kisebb helyet foglal az asztalon. Az ilyen típusú gépek 30 lapot képesek beolvasni percenként, de vannak olyan nagyteljesítményű eszközök is, melyek 360 lapot is képesek digitalizálni percenként.

Pataki Tamás a rendezvény keretén belül bemutatta a Canon három új lapolvasó készülékét: DR-C230, DR-M260, FSU 102.

A digitalizálás, szkennelés napjaink részét képezi, ez lett volna egy rövid kitekintés a technológia múltjára a Canon szemszögéből.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.