- Hirdetés -

EOS R – az első tükör nélküli, full-frame Canon kamera

Röviddel a Nikon bejelentése után a Canon is leleplezte első tükör nélküli, full-frame kameráját, ami az EOS R nevet kapta. A DSLR kameráknak továbbra is komoly szerepük van a profi fotózás terén, ám a tükör nélküli, digitális kamerákat sem szabad figyelmen kívül hagyni, ugyanis elképesztő teljesítményre képesek (lásd Panasonic GH5, Sony A7 III).

A Canon EOS R belsejében egy 30,3 megapixeles szenzor található, ami fényérzékenység szempontjából ISO 100-40.000-re képes. A Canon állítása szerint ennek a kamerának van a leggyorsabb fókuszideje, ami hihető, ugyanis dual-pixel autófókusz rendszer dolgozik benne, ehhez pedig a Canon DIGIC 8-as képfeldolgozó processzorát társították.

- Hirdetés -

A vállalattól jól megszokott, teljesen kiforgatható érintőkijelzőt kapjuk itt is, de a tetején van egy extra panel is, ahol a fontosabb infókat láthatjuk. A kamera hátulján van egy érintésérzékeny (bal-jobb irányba legyinthető) felület is, amihez különböző funkciókat lehet társítani, a rekeszértéket, illetve az ISO-t az új EOS R RF lencsékről közvetlenül lehet szabályozni.

A kamera mellett négy új objektív is debütált: 24-105mm f/4 L, 50mm f/1.2 L, 28-70mm f/2 L és 35mm f/1.8 makró. Aki meglévő objektívek mellett szeretne váltani az új Canon EOS R-re, az vehet bajonett átalakító adaptert is hozzá.

A Canon EOS R október végétől lesz elérhető, az előrendelés pedig szeptember 12-én elindul. A váz önmagában 2299 dollárba kerül, ami átszámolva nagyjából 653.000 Ft-nak felel meg.

- Hirdetés -