Holnap jön az iPhone 15 széria, az új mobilok a Wanderlust nevezetű eseményen mutatkoznak be, most összeszedtük, mire lehet számítani.

Valószínűleg idén is négy iPhone érkezik, a sima iPhone 15, az iPhone 15 Plus, az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max.

Idén a Pro Max jelentős előnnyel rendelkezhet, ugyanis megkaphatja a periszkópos zoom kamerát.

Holnap jön az iPhone 15 széria - megérkezhet az USB-C

USB-C

Az USB-C-re váltást az Európai Unió szabályozása indukálja, ugyanakkor ésszerű változás, hiszen a Mac gépek és az iPad Prók már jó ideje ezt a csatlakozót használják.

Az iPhone 15 Prók gyorsabb USB sebességekre lehetnek képesek a sima modelleknél, ami USB 3.2-t és akár Thunderbolt támogatást is jelenthet, míg az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus USB 2.0-ás sebességgel rendelkezhet, addig a Prók akár 20 Gbps-re vagy 40 Gbps-re is képesek lehetnek.

Titán keret és új színek a Próknál

A Prók titánra válthatják a rozsdamentes acélt, melynek köszönhetően erősebb, ugyanakkor könnyebb mobilokat kaphatunk, viszont a karcállóságot tekintve lehet, hogy a rozsdamentes acél az előnyösebb.

Az új titán keretek szálcsiszoltak lehetnek a korábbi türkös felület helyett.

Holnap jön az iPhone 15 széria - új színek jöhetnek

Színek terén egy új sötétkék és egy világosabb ezüstös szürkés szín érkezhet az űrfekete és a titán mellé, arany szín várhatóan idén nem lesz.

Vékonyabb kávák

A Prók kijelzőjének mérete valószínűleg nem változik, ugyanakkor magasabb fényerővel érkezhetnek és hatékonyabb LTPO vezérlőt kaphatnak, a kávák pedig vékonyabbak lehetnek. A pletykák szerint a mostani 2,17 mm-ről 1,55 mm-re zsugorodhat a káva, ami az iPhone 15 Prókat jelenleg a legkisebb kávával rendelkező mobilokká tenné.

A17 lapka, 8GB RAM

Míg a sima iPhone 15 mobilok a tavalyi A16 lapkát kaphatják, a Prók A17-re válthatnak, ami 3 nanométeres gyártással készülhet, 10-15%-os teljesítménybeli, valamint akár 30%-os hatékonyságbéli előrelépést hozhat.

Az A17 6 magos CPU-val és 6 magos GPU-val érkezhet, ami a grafikus fronton egy maggal több, mint az A16 esetében. Valószínűleg a korábbi 6 GB memória helyett az új lapkát 8 GB memóriával párosítja az Apple.

Az új ultraszéles kamera

Míg az iPhone 15 Pro és a Pro Max vélhetően megtartja a 48 megapixeles IMX803-as főkamerát, idén egy 13,4 megapixeles f/2.2-es ultraszéles egységet is kaphatnak fejlett 7p lencsével.

Az iPhone 15 Pro valószínűleg megtartja a 12,7 megapixeles f/2.8-as 3-szoros zoom kamerát tavalyról, de szoftveres javítások segítségével a képminőség ennek ellenére emelkedhet.

A Pro Max periszkóp kamerája

A fő különbség a két Pro között a periszkóp egység lehet, amit idén a Pro Max kaphat meg, mérete miatt jelenleg ez az a mobil, amibe beleférhet.

Ez 5-szörös vagy 6-szoros nagyítást tehet lehetővé, ami digitális zoom-mal tovább növelhető. A szenzor a pletykák szerint 1/2.9 hüvelykes lehet, f/2.8-as rekesszel.

Holnap jön az iPhone 15 széria - periszkóp kamerát kaphat a Pro Max

A zoom egység miatt elképzelhető, hogy az Apple átrendezi a lencséket a legjobb helykihasználás érdekében.

Áremelkedés, alapmodell 256 GB tárhellyel

A pletykák szerint a Pro és a Pro Max ára emelkedhet, hogy kompenzálhassák a visszaeső eladásokat, az emelés modellenként 100 dolláros lehet, de az Egyesült Államokon kívüli piacokon ez jóval többet is jelenthet.

Holnap jön az iPhone 15 széria - drágábbak lehetnek az idei mobilok
iPhone 15 modellek

Jó hír viszont, hogy a Pro modellek alapesetben is 256 GB-tal érkezhetnek, ami az Egyesült Államokban ugyanolyan árazást jelentene ezzel a tárhely kiszereléssel, mint korábban.

Az iPhone 15 Pro Max októberben jöhet

Az iPhone 15 széria szeptember 12-én mutatkozik be, az előrendelés szeptember 15-én kezdődhet, míg az első szállítások szeptember 22-én indulhatnak, a Pro Max ugyanakkor októberre csúszhat ellátási problémák miatt.

Egyelőre ezeket hallani az idei almás mobilokról, holnap mi is beszámolunk az Apple bemutató bejelentéseiről, így érdemes követni minket.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.