A ma kapható okostelefonok számtalan különböző technológiájú alkatrészt tartalmaznak, és ez a kijelzőjükre is abszolút igaz. Van klasszikus TFT, IPS, LTPS, no meg az OLED. Ez utóbbit elsősorban a Samsung használja, de most a másik dél-koreai óriás, az LG is ebben lát fantáziát. Ám ők nem a Super AMOLED, hanem a POLED (Plastic OLED) elnevezésű változatra fókuszálnak. Ennek megfelelően még idén tömegesen onthatják a hatodik generációs POLED kijelzőket a szöuli gyártósorokon.

Az új üzembe potom 2 milliárd dollárt fektettek és várhatóan a harmadik negyedévben indulhat a termelés, valamint még az év vége előtt leszállítják az első példányokat a főleg kínai mobilgyártók számára. A POLED egyik fontos különbsége az AMOLED-hez képest, hogy itt üveg helyett műanyagot használnak a panel külső burkolataként. Ezen felül az egység vékonyabb és kisebb kerettel rendelkezik, de talán még izgalmasabb, hogy a plasztik borítás sokkal rugalmasabb az üvegnél. Egyfelől ez jobb védelmet biztosít a külső behatások ellen, valamint kvázi rugalmassá, hajlíthatóvá teszik a képernyőt.

Ugyanakkor hátrányként érdemes szót ejteni róla, hogy az üveghez képest gyengébb optikai minőségű műanyag miatt nem olyan jó a képminősége. Az LG-nél jó eséllyel az egyelőre utód nélkül megszűnt Flex-széria újraélesztésekor találkozhatunk a POLED-del, viszont az utóbbi időben egyre több gyártó érdeklődik az OLED képernyők iránt. Bár a Samsung mellett az LG jókora hátrányban van ezen a téren, de többek között az Apple is leszerződött az LG-vel OLED panelek megrendelésére, várhatóan a következő iPhone-hoz. Ezen felül a Google 800 millió dollár értékben rendelt OLED paneleket az LG-től, melyek a következő generációs Pixel készülékekben bukkanhatnak fel.