Ming-Chi Kuo szerint jövő év végén jöhetnek az OLED kijelzős MacBookok, OLED kijelzős iPad is érkezhet.

A jelenlegi Mac gépek mind LCD kijelzőkkel rendelkeznek, még a ProMotion támogatású miniLED kijelzős 14 valamint 16 hüvelykes MacBook Prók is.

Jövő év végén jöhetnek az OLED kijelzős MacBookok

 

Az OLED kijelzők nem igényelnek háttérvilágítást, a pixelek egyenként vannak megvilágítva, így amellett, hogy jobb kontrasztarányt és nagyobb üzemidőt hozhatna a használatuk, a kijelző is vékonyabb lehetne.

Kuo nem árulta el, hogy Air vagy Pro gép lehet az első OLED-es MacBook, azonban egy másik forrás, a kijelző iparágat elemző Ross Young nemrég elmondta, hogy szerinte az Apple egy új OLED kijelzős 13 hüvelykes MacBook Air-t tervez kiadni 2024-ben, valamint a 11.1 és 13 hüvelykes iPad Prók is OLED-re válthatnak jövőre.

Miközben a Macek és az iPadek OLED-re válthatnak, az Apple Watch Ultra éppen OLED-ről váltana microLED-re, melynek előnye, hogy az OLED-nél is jobb kontrasztaránnyal és magasabb fényerővel rendelkezhetne.

Hirdetés
FORRÁSMacRumors
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.