A két legnagyobb OLED panel gyártó cég, az LG és a Samsung folyamatosan próbálnak új területeket találni termékük “hasznosítására”. A Samsung így a laptopok terén próbálja eladni megoldását, míg az LG a kis méretű (hordható eszközök) kijelzőkben látja a potenciált. lg-display-flexible-oled-980x420

Bár a HP Samsung kijelzőt tett a HP Spectre x360 ultrabook-ba, a panel “csak” AMOLED, addig az LG sikeresen alkalmazta a hajlítható OLED kijelzőjét a G Flex készülékekben. Az már más kérdés, hogy nem nagyon taroltak a készülékek a piacon. Állítólag az év vége felé bemutatkozó új készülékek a Xiaomi-tól és Huawei-től már az LG OLED paneljeit fogják használni. Jelenleg a Huawei eszközei közül a Nexus 6P-ben találhatunk QHD kijelzőt, de az is csak AMOLED panel. Az LG azonban bejelentette, hogy a következő Huawei készülékbe már ők szállítják a hajlítható kijelzőket, de mikor láthatjuk ezt a kezünkben, nem tudni.

Mivel a két legnagyobb forgalmat generáló gyártó Kínában most a Xiaomi és a Huawei, az LG-nek nincs más dolga, mint szállítani. Érdekes lesz látni, hogy milyen megoldással hozakodik elő a Xiaomi. A forrás szerint a Samsung megoldásához hasonló “edge” kijelzővel támadnak majd.

 

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Zola
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook