A Microsoft bejelentette következő nagyobb Windows 10 frissítését, az Őszi Alkotói Frissítést. A vállalat nagyon ráfekszik a kreativitás támogatására, hogy minél hatékonyabban, egyszerűbben lehessen alkotni, többek között ezt a célt szolgálva került bele a Paint 3D is a már telepíthető Alkotói Frissítésbe.

A Microsoft Mixed Reality funkció lehetőséget ad arra, hogy virtuális világokat teremtsenek a felhasználók, amiket saját kézmozdulataikkal irányíthatnak, alakíthatnak. Ezenfelül a Windows Áruházban elérhetővé teszik az Ubuntut, valamint hamarosan a SUSE Linux és Fedora disztribúciókat is, a Xamarin Live Player programmal pedig a fejlesztők még könnyebben írhatnak platformfüggetlen alkalmazásokat.

A Cirque de Solei a Windows Mixed Reality nevű alkalmazást használja előadásai megtervezéséhez. Ennek segítségével építenek virtuális színpadképet és színpadi kellékeket – így például egy óriási mechanikus kezet. Munkájuk további finomhangolásában segítenek az olyan megoldások, mint például az, hogy a  kiterjesztett valóságban, egy headset segítségével a saját kézmozdulataikkal is alakíthatják a virtuális világot. Ehhez már nincs szükség a falakra szerelt eszközökre sem, amelyek a kézmozgást követnék: a kontrollerek ezek nélkül is gyors reakcióidővel, pontosan lekövetik a mozdulatokat.

– írják a Microsoft sajtóközleményében.

Ez még nem minden (szól a marketingszöveg :D), a Windows Story Remix segítségével a felhasználók mesterséges intelligencia segítségével rendszerezhetik fotóikat és videóikat, valamint ezeket történetekbe is rendezhetik, akár egy kisfilmet is létre lehet így hozni.

Az Őszi Alkotói Frissítésben debütál majd a Microsoft Fluent Design System, ami némileg átformálja a Windows 10 megjelenését új animációkkal, dizájnelemekkel, gördülékenyebb használhatósággal.

A frissítés megjelenésével kapcsolatban nincsen konkrét időpont, vélhetően augusztus végén már többet fogunk tudni ezzel kapcsolatban. A Microsoft ezzel kapcsolatos közleményét ITT tudjátok elolvasni.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.