A Samsung augusztus 23-án leplezte le legújabb készülékét, a sok aspektusban az S8-ra hasonlító Galaxy Note8-at. Az előrendelés még aznap elindult, a készülék sokkal sikeresebb lesz, mint az elődje volt (R.I.P.), egyetlen pont van, amiben igen szegényes és ez az akkumulátor kapacitása.

(Azért van a videók minőségében némi fejlődés)

A Galaxy Note8 egy 3300 mAh kapacitású telepet kapott, a Galaxy S8+ és a Note7 is 3500 mAh teleppel rendelkezik.

Miért lett kisebb? Erre a kérdésre DJ Koh, a Samsung mobil üzletágának vezetője adott választ, ami nagyjából így hangzik:

Van néhány okunk arra, hogy miért csökkentettük az akkumulátor kapacitását. Az egyik a 10 nanométeres processzor, ami 30%-kal növeli a készülék energiahatékonyságát…Most már garantálhatom, hogy biztonságos az akkumulátor. A kapacitás két év használat után 95% marad.

Ezt csak félig fogadnám el, hisz az S8+-ban is ugyanez a 10 nanométeres Exynos 8895 processzor van és mégis 3500 mAh az akku…No mindegy, ez a hivatalos álláspont: energiahatékony a proci és biztonságos az akku. DJ Koh több mint 11 millió Note8 értékesítésére számít, hogy ez teljesül-e, az majd kiderül. Várjuk mi is tesztre a készüléket, hogy megvizsgálhassuk az üzemidőt.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

1 hozzászólás

 1. És van még olyan aki hisz a marketing nép butításnak?

  -Ha szinte tökéletesen ugyan azt a hardvert kell kiszolgálnia, nem lehet “hatékonyabb” egyik a másiknál.
  (ezért ugrották át a 6-os számot a Note esetében, hogy a megegyező hardver azonos számozás alatt fusson)
  -Ha az új 8 pontos ellenőrzés az akkuk tekintetében “szavatolja”, hogy nem ismétlődhet meg a Note7 kálváriája, szintén nem állja meg az állítás a helyét!!

  Kedves DJ Koh:
  -Miért nem valljátok-vallod be, hogy be vagytok xarva mint a hasmenéses csecsemő, hogy ha mégis megismétlődik a Note7 esete azzal végleg elveszti a presztizsét a cég és befellegzett a Note szériának is!?!?!?!?!?!?!?!?

  Ki szeretném emelni, hogy nem az a fő kérdés, miért lett 200mAh-val kisebb az akku a vártnál, hanem, hogy miért kisebb az S8+ ban lévőnél!!!

Comments are closed.