Hirdetés

Végre egységes lesz a széria: Európában is Snapdragon 8 Gen2-t kap a Galaxy S23.

Korábban a világ számos pontján Exynos chippel érkeztek a Samsung csúcsmobiljai, ez idén megváltozik: Európában is Snapdragon 8 Gen2-t kap a Galaxy S23 széria.

Európában is Snapdragon 8 Gen2-t kap a Galaxy S23 szériaA Samsung az európai modellek esetében évekkel ezelőtt a saját chipjeire váltott, míg az amerikai változatok Snapdragon SoC-kel érkeztek.

Idén egységesedik a széria, mindegyik S23 a Snapdragon 8 Gen2-t kapja meg, egy kis csavarral. A Samsung ugyanis egy exkluzív, magasabb órajelű változatot kap, így egy nyúlfaroknyi előnyt szerez a versenytársakkal szemben.

Az Ice Universe közzétett állítólagos Geekbench 5 benchmark eredményeket, amelyek azt mutatják, hogy a közelgő Galaxy S23 Ultra (modellszám: SM-S918B) 1504 egymagos pontszámot és 4580 többmagos pontszámot ér el, miközben Android 13-at futtat. Ezek a pontszámok valamivel alacsonyabbak, mint amit korábban láttunk. A tesztelt prototípus 8 GB RAM-mal rendelkezett.

A Cortex-X3 alapú Kryo Prime mag 3,36 GHz-en ketyeg, szemben a sima Gen2  3,2 GHz-es órajelével, bár a többi hét mag frekvenciáján nem változtattak. Nem világos, hogy ez mekkora előnyt jelent majd a mindennapi használatban, de a Samsung számára ez biztosan jó marketing szempontból.

A kiemelt kép illusztráció.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.