Hirdetés

Az Apple Pay-t az almás cég az iPhone 6-tal együtt jelentette be, azóta várnak a magyar iPhone felhasználók a mobilfizetési megoldás bevezetésre. Számukra is örömhír, hogy az OTP Bank a Mastercarddal közösen együttműködve május 21-én végre elhozta hazánkba az Apple Pay-t.

Az NFC-vel rendelkező androidos készülékekkel már két éve lehet érintéssel fizetni (többek között a Simple by OTP alkalmazás segítségével), az iPhone felhasználóknak viszont ez nem volt opció itthon, egészen mostanáig.

„Az OTP Bank vezető szerepet tölt be a digitális és mobilfizetési megoldások terén. A mai nap pedig egy újabb fontos mérföldkő a hazai mobilfizetés és a bank történetében. Az OTP Bank a Mastercarddal közösen, elsőként tette elérhetővé az ügyfelek számára az Apple Pay szolgáltatást Magyarországon. Büszkék vagyunk arra, hogy fejlesztéseinkkel hozzájárulhatunk a gyors, kényelmes és biztonságos mobilfizetés elterjedéséhez” – nyilatkozta Csányi Péter, az OTP Bank ügyvezető igazgatója.  

Az Apple Pay-jel az OTP Bank ügyfelei a mai naptól egyszerűen fizethetnek iPhone-juk, vagy Apple Watch-uk segítségével az üzletekben, éttermekben, taxikban, vagy bármely érintéses fizetésre alkalmas POS terminálnál. Ráadásul nemcsak a kasszáknál, hanem online, az Apple Pay-t elfogadó applikációk, vagy a Safari böngészőben megnyitott webshopok felületén is fizethetnek. A szolgáltatás leegyszerűsíti az online vásárlás folyamatát, nincs szükség a kártyaadatok manuális kitöltésére, és lehetőséget ad a szállítási és számlázási információk egyszerűbb megadására is. Minden tranzakció egyszerűen, a Touch ID, a Face ID, vagy a jelkód segítségével végezhető el.

Az Apple Pay beállítása nagyon egyszerű. Az OTP Bank által kibocsátott Mastercard és Maestro betéti- és hitelkártyák néhány lépésben digitalizálhatók az OTP SmartBank, a Simple by OTP vagy közvetlenül az Apple Wallet applikáción keresztül.

Néhány fontos kérdés, ha már el is kezdenéd használni:

Milyen eszközökkel használható az Apple Pay?

Az érintéses fizetés használható minden iPhone 6-nál újabb mobillal, illetve Apple Watch-csal is.

Hogyan kell regisztrálni?

Az Apple Pay-t több módon tudod aktiválni. Ha csak iPhoneod van, akkor a folyamat indítható az OTP SmartBank és a Simple by OTP alkalmazásokból: itt a Bankkártyák menüpontban “Hozzáadás az Apple Wallethez” funkciót kell keresni.

Az előző két app esetében nem kell újból megadni a kártyaadatokat, hisz az applikációkban már megadtuk őket korábban, azonban van lehetőség Apple Walleten belül is hozzáadni a kártyát a ‘+’ jel segítségével.

Ha van Apple Watch-unk is, ahhoz is hozzáadhatjuk a kártyát, ehhez irány a Watch alkalmazás az iPhone-on, majd a Wallet és Apple Pay menüponton belül megtaláljuk a kártya hozzáadási lehetőséget.

Kell internet az Apple Pay használhatához?

Amennyiben nincs internet elérésünk, úgy összesen 10 db tranzakciót hajthatunk végre offline, utána viszont szükség lesz internetre az új azonosító tokenek lekéréséhez.

Hogyan kell használni az Apple Pay-t?

Ha Face ID-s készüléked van (iPhone X, XR, XS, XS Max), úgy kétszer kell megnyomoni a bekapcsoló gombot, sikeres autentikáció után oda kell tartani a telefont a terminálhoz.

Ha Touch ID-s mobilod van (iPhone 6, 6s, 6s plus, 7, 7 plus, 8, 8 plus, SE), akkor érintsd meg a Touch ID szenzort, tartsd ott az ujjad, majd tartsd a készüléket a terminálhoz.

Ha esetleg Apple Watch-csal szeretnél fizetni, ebben az esetben nyomd meg kétszer az oldalsó gombot és tartsd a terminálhoz az órát.

Más bankok ügyfelei is használhatják?

Az Apple Pay bevezetése viszonylag bonyolult folyamat, leginkább a pénzintézetek és az Apple közötti megállapodáson múlik. Első körben az OTP Bank hozta el ügyfeleinek az érintéses fizetést, hogy más bankoknál mikor lesz elérhető, arról konkrétumokat egyelőre nem tudunk.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.