Hirdetés

Elérhető az iOS 16.4, ami az új emojik mellett egy régi hiányosságot orvosol. A Safariban használt webes alkalmazások is képesek mostantól értesítést küldeni, látszik a piros pötty és az értesítésszámláló is náluk, illetve a Fókusz móddal is kezelhetőek.

Elérhető az iOS 16.4 - webes appok értesítései

Megérkezett a beszédhang izolálás is, pontosabban mostantól a telefonhívásoknál is használható, a FaceTime-ban és a harmadik felek alkalmazásaiban ez korábban is elérhető volt.

21 új emoji is érkezett, melyek között találunk kézjeleket, rózsaszín szívet, Wi-Fi jelet és medúzát is.

Elérhető az iOS 16.4 - 21 új emoji

A Fotók alkalmazás egy hasznos újdonsággal bővült: törölhetőek a több példányban tárolt képek és videók az iCloud megosztott fotókönyvtáraiból.

Az Apple Könyvek frissítésével visszatér az iOS 16-ban eltávolított lapozás animáció. Támogatott lett a PlayStation 5 DualSense Edge kontrollere, valamint az iPhone 14 széria balesetérzékelésén is javítottak.

Ezeken kívül más újdonságok, hibajavítások is érkeztek:

⁃ VoiceOver támogatás az Időjárás alkalmazás térképeihez

⁃ Kisegítő lehetőségek, amelyek automatikusan elhalványítják a videót, ha fényvillanásokat vagy villogó effektusokat észlelnek

⁃ Javították a hibát, amely miatt előfordulhatott, hogy a gyermekektől érkező vásárlási kérelmek nem jelentek meg a szülő eszközén

⁃ Orvosolták a problémákat, amelyek miatt a Matter-kompatibilis termosztátok nem reagáltak az Apple Home-hoz való párosításkor

Az iOS 16.4 már letölthető az iPhone 8 és annál újabb mobilokra.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.