Hirdetés

Letölthető az iOS 17.1, az iPadOS 17.1 és a watchOS 10.1, a frissítés javítja az iPhone 12 sugárzását Franciaországban és az iPhone 15 Prók beégését, de ezeken felül is számos újdonságot hoznak a rendszerek.

Itt az Apple Music kedvencek funkciója, melynek segítségével végre kedvencek közé tehetünk dalokat, albumokat vagy lejátszási listákat, melyek végén új dal ajánlatokat is kapunk, amik stílusban illeszkednek a listánkhoz.

Letölthető az iOS 17.1 - illusztráció
Illusztráció, képen az iPhone 15 mobilok

Megérkezett az interneten keresztüli AirDrop, a fájlküldés így már nem szakad meg, ha eltávolodunk a másik eszköztől és rendelkezünk internetkapcsolattal.

Javították az eszközök közti képernyőidő-szinkronizálást, illetve egyéb hibákat is, például amely miatt előfordulhatott, hogy a kijelző képe változatlan maradt, vagy azt a problémát, ami miatt az Apple Watch költöztetése és első párosítása során a Jelentős helyek adatvédelmi beállítás alaphelyzetbe állhatott.

Az iPadOS 17.1 elhozza a nemrég bemutatott USB-C csatlakozós Apple Pencil támogatását.

Egyéb újdonságok és javítások is érkeztek:

• Új beállítások jöttek a készenléthez, amelyekkel szabályozható, hogy mikor kapcsoljon ki a kijelző (iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max)

• A Zenékben az új borítógyűjtemény olyan megjelenítési lehetőségeket kínál, amelyek a lejátszási listában található zenéknek megfelelően változtatják a színüket.

• Lehetőség lesz egy adott album kiválasztására, amely a Fotók keverése funkcióhoz használható a zárolási képernyőn

• Otthonkulcs-támogatás jött a Matter-zárakhoz

• Megoldottak egy problémát, amely miatt előfordulhatott, hogy a hívók nevei nem jelentek meg, amikor a felhasználó egy másik hívásban volt.

• Megoldottak egy problémát, amely miatt előfordulhatott, hogy az egyéni és a megvásárolt csengőhangok nem jelentek meg lehetőségként a szöveges üzenet hangjának beállításakor.

• Kijavítottak egy hibát, amely miatt előfordulhatott, hogy a billentyűzet válaszkészsége alacsonyabb volt.

• Optimalizálták az Ütközésészlelés funkciót (minden iPhone 14 és iPhone 15 modellen)

• Kijavítottak egy hibát, amely miatt előfordulhatott, hogy a kijelző képe változatlan maradt.

Letölthető az iOS 17.1 és a watchOS 10.1 is

A watchOS 10.1 elhozza a duplakoppintós gesztus funkciót az Apple Watch Series 9-re és az Apple Watch Ultra 2-re. Ennek segítségével elvégezhetőek a legfontosabb műveletek az értesítések és a legtöbb alkalmazás esetében, például felvehető segítségével a hívás, megállítható és elindítható a zene lejátszása, vagy leállítható az időzítő.

Az Apple Watch Series 7 és nála újabb eszközökön a NameDrop segítségével cserélhetünk névjegyet, illetve névjegykártyát.

Javították az Otthon alkalmazás egyik szekciójának ürességét, az Időjárás alkalmazás iPhone és Apple Watch közti város szinkronizációjával kapcsolatos gondot, illetve a problémát, ami a görgetősáv váratlan megjelenését okozta a kijelzőn.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.