Hirdetés

Ezek az oroszok…kifejlesztettek egy applikációt, ami az AACS 2.0 másolásvédelemmel ellátott UHD Blu-ray lemezeket hivatott dekódolni. A program a DeUHD nevet kapta.

A torrent oldalakon hemzsegnek az Xvid és HD/FHD filmek, azonban 4K tartalomból nem sok van. Jelenleg még nem használható az összes Blu-ray lemezzel a DeUHD, azonban ez is hatalmas előrelépés ezen a területen. A program már akkor működésbe lép, ha a meghajtóba Blu-ray lemezt teszünk, máris hozzáfér a tartalomhoz és akár egy ISO fájlba vagy egy mappába bemásolhatjuk a lemezen lévő filmet.

Egyelőre az LG WH16NS60 és a Buffalo BRUHD-PU3 az a két meghajtó, mellyel működik a DeUHD. A programot bárki letöltheti, viszont egy licensz 199 euróba kerül. Magyarországon még nem büntetett a torrentezés, azonban nem is szép dolog. De esetleg ha van valaki, aki mondjuk torrent oldalakat használ (nem buzdítunk senkit se erre), akkor az a közeljövőben igen sok új 4K-s filmet fog találni.

Hirdetés
FORRÁSRedmondPie
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.