Tegye fel a kezét, aki hallott arról, hogy a Google egy táblát készít? Igen, nagy taps jár annak, aki azonnal rávágta, hogy a tavaly októberben bemutatott Jamboard eszközre gondolunk, hiszen erről van szó, és most már végre hivatalosan is megjelent, tehát megvásárolható, már aki hajlandó mélyen, nagyon mélyen a zsebébe nyúlni.

A Jamboard igazából egy 55 hüvelykes, 4K felbontású érintőkijelző, ami Androidra épül, de egy speciális táblás programot futtat. Tartozik hozzá egy állvány, és három színben kaparintható meg: kék, piros, szürke.

Ha valaki az USA területén él, akkor már most beszerezheti a hatalmas képernyőt, méghozzá 4999 dollárért cserébe, ami gyors fejszámolást végezve és az adóterheket nem számolva 1,37 millió forintot jelent. De itt még nincs vége. Az állványért is ki kell csengetni 1199 dollárt, és van egy havidíja is a szolgáltatásnak, ami 300 dollár. Utóbbi két ajánlat csak szeptember végéig él, utána már 1399 illetve 600 dollárról beszélünk.

A Jamboardot tehát valószínűleg már tűkön ülve várja mindenki, mondjuk nem is otthonra, hanem jól menő irodákba szánják, Európába pedig nyáron érkezik majd meg.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt