A Sharp telefonok sosem voltak szokványosak, és az újonnan kiadott AQUOS R2 sem kivétel. A cég bemutatta az AQUOS R sorozat második generációját, amely prémium specifikációkkal és egy érdekes funkcióval, dedikált videokamerával debütált.

A 6 hüvelykes, 19:9-es képarányú IPS kijelző WQHD+ (1440 x 3040 pixel) felbontással bír. A ház alatt egy Qualcomm Snapdragon 845 chipset duruzsol 4 GB RAM-mal és 64 GB belső tárhellyel, amelyet akár 400 GB-ig bővíthetünk microSD-kártya segítségével. Az Android 8.0 Oreóval ellátott mobil egy 3130 mAh-s akkumulátort kapott.

A notch-os előlapon egy 16,3 megapixeles kamera lapul, míg a hátoldalon dupla kameramodul kapott helyet. Az egyik szenzor 16,3 megapixel felbontású, ami csak a videórögzítéshez szükséges, a másik, 22,6 megapixeles kamera pedig a képekért felelős.

Akik szeretnek videózni, azoknak jó választás lehet ez a mobil, hiszen ultraszéles látószögben (135°) lehet 4K (UHD)-s videót felvenni, ezenkívül az AI automatikusan készít fényképeket a videofelvétel során. A készülék IPX5 / IPX8 / IP6X tanúsítvánnyal is rendelkezik, valamint a Dolby Vision és a Dolby Atmos technológiák felelnek gazdagabb multimédiás élményért.

Árról még nincs információnk, illetve arról sem, hogy mikor érkezik Európába, de lehetőségünk szerint teszt alá vetjük majd.