A pop-up kamera egyre népszerűbb több gyártónál is és olybá tűnik, hogy a Huawei is alkalmazni fogja, elsőként a P Smart Z mobiljánál.

A Huawei P Smart Z-ről már viszonylag sok mindent tudni, illetve renderképek is szivárogtak ki róla. A 6,59 hüvelykes, 1080 x 2340 pixel felbontású, 19,5:9 képarányú teljes kijelzős telefon vékony kávákkal bír majd, az alsó résznél lesz vastagabb csak a keret. A hátlapon dupla kameraegységet találhatunk majd egy LED-villanó és az ujjlenyomat-olvasó társaságában. A mobil lekerekített széleket kap a hátlapon, ezáltal kényelmesebb használatot biztosítva.

A készülék jobb oldalán található a be- és kikapcsológomb, valamint a hangerőszabályzó gombok. Ami a teljesítményt illeti, egy Kirin 710-es lapka gondoskodik a működésről 4 GB RAM és 64 GB belső tárhellyel kiegészülve, számtalan készülék van a Huawei-nél ilyen hardverrel. A tárhely egészen 512 GB-ig bővíthető microSD kártyával.

A motorikusan kugró elem egy 16MP-es, f/2.0 rekeszértékű kamerát rejt magában, a hátlapon egy szintén 16MP-es, f/1.8-as rekeszértékű lencsét, valamint egy 2 MP-es, f/2.4-es mélységérzékelőt fogunk találni. A mobil 4000 mAh-s akkumulátorral érkezik és Android Pie alapú EMUI 9 operációs rendszert futtat majd.

Ami a színeket illeti, éjfekete, emeráld zöld és zafír kék színárnyalatokban lesz kapható. Az árakról is szivárgott ki némi információ, a P Smart Z várhatóan 210 eurós (~65.000 Ft) árcédulát kap, de ezek még nem hivatalos infók, így ne vegyük őket készpénznek.