A Cooler Master-től a Xornet II mellett megkaptuk a Sentinel III egeret is tesztre. A Xornet II-vel ellentétben ez az egér palm grip-es, tehát a kezedet teljes egészében rá tudod fektetni, ebből adódóan a Sentinel III nagyobb is.

Viszont nem csak nagyobb, de fejlettebb is. Avago 3988 szenzorával akár 6400 dpi-t is el tudunk érni, egyszerű gombnyomással váltogathatunk 400, 1200, 4000 és 6400 dpi között. Az egér tetején találunk egy OLED kijelzőt is, ahol – ha nyomjuk a gombokat – kijelzi az aktuális dpi-t, illetve ha profilt vagy felületet váltunk, akkor azt mutatja.

A kamerának nem tetszett az OLED kijelző frekvenciája
A kamerának nem tetszett az OLED kijelző frekvenciája

Összesen 5 profilt tudunk beállítani a Sentinel III-on, ezeket a profilokat teljesen személyre tudjuk szabni a letölthető driver segítségével. Beépített 32 bites ARM processzorának és 512 KB belső memóriájának köszönhetően nem is feltétlen szükséges a segédprogram, anélkül is el tudjuk rajta tárolni a profilokat és a hozzájuk tartozó beállításokat.

cooler-master-eger-tech2-14Az egéren 8 gombot találunk. A két szokványos egérgomb és a görgő mellett még találunk két dpi váltó gombot, melyek közül ha hosszan lenyomjuk a megjelöltet, akkor a görgő segítségével 50-es differenciával tudjuk módosítani a dpi-t, így teljesen szokásainknak és ízlésünknek megfelelően alakíthatjuk az egér beállításait. A másik gombot hosszan nyomva váltogathatunk a kalibrált felületek közül. Ha átváltunk az asztal felületéről üvegre vagy egérpadra, akkor ide ezeket beállíthatjuk, így ha felületet módosítunk, elég csak átváltani ezt, illetve ha már kalibrálás, akkor jön szóba a görgő alatti gomb, mely alapjáraton profilváltásra szolgál, de ha hosszan nyomjuk, akkor elindítjuk a kalibrálási folyamatot.

cooler-master-eger-tech2-12Az oldalsó két gomb programozható, melyből az egyik egy storm tx nevű gomb. Ez konkrétan egyfajta “FN” gombként működik, játék közben különböző műveletekhez rendelhetünk egérkombinációkat.

cooler-master-eger-tech2-17A Sentinel III (és a Xornet II is) RGB LED-ekkel bír, így 16.8 millió színárnyalat megkülönböztetésére is képes. A szoftver segítségével (mely letölthető a Cooler Master honlapján) akármilyen színben pompázhat egerünk. Az elején, a kábel két oldalán is találunk két LED-et, ezekre is vonatkoznak az előbb leírtak.

Az egérben találunk 5 db, egyenként 4.5 grammos nehezéket, melyeket ízlés szerint ki-be pakolhatunk, így az eszköz súlyát is kedvünkre módosíthatjuk.

cooler-master-eger-tech2-1Ahogy olvastátok, tényleg rengeteg testreszabási lehetőség van a Sentinel III-ban, emellett kényelmes, ergonómikus, élettartamát tekintve a Cooler Master 20 millió kattintást ígér (gombonként), mely igen soknak mondható.

cooler-master-eger-tech2-15A Cooler Master Sentinel III nekem nagyon bejött, gyors, tényleg szinte teljesen személyre szabható, a profilok között kedvemre váltogathatok, makrókat állíthatok be, mindent tud, úgyhogy szívesen ajánlom bárkinek. Árazását tekintve 14.000 – 14.500 Ft köré tehető, ezzel nem a legolcsóbb egerek közé sorolható, de biztos vagyok benne, hogy nem fog cserben hagyni.

Minden további részletet a Cooler Master honlapján, IDE kattintva találsz.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.