Az már biztos, hogy idén a HTC fogja gyártani és tervezni a Google-nek a Nexus okostelefonokat. Az is biztos, hogy két készülék jelenik meg idén, melyeket egyelőre Sailfish és Marlin kódneveken ismerünk. Előbbiről már tudunk néhány dolgot, erről korábbi cikkünkből értesülhettek, viszont most a Marlin is megjárta az AnTuTu oldalát, így már róla is vannak infók.

Az tudott, hogy a Marlin lesz a nagyobbik modell – 5.5 inches képátlójával. Az AnTuTu oldalán megjelent információk szerint a készülék Snapdragon 820 chipsetet, Adreno 530 GPU-t és 4 GB RAM memóriát fog kapni. A tárhely 32 GB lesz, de egyes hírek szerint lesz 128 GB-os verzió is.

A kamerák ugyanazok, mint a Sailfish-nél, tehát 13 megapixeles kamera a hátlapon, 8 megapixeles az előlapon. A legnagyobb különbség a két készülék között a kijelző felbontása, ugyanis a Marlin már QHD (2560 x 1440 pixel) megjelenítőt fog kapni, mely vélhetően AMOLED panel lesz.

Google Nexus Sailfish
Google Nexus Sailfish

Az már szinte természetesnek vehető, hogy a Nexus-ok Android 7.0 Nougat verzióval érkeznek, egyelőre még tisztázatlan a dátum.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.