Kezdjük azzal, hogy a Samsung 36 díjat zsebelt be a CES 2018 Innovációs kategóriában, az egyiket épp az Exynos 9810 lapkáért kapta. Egyelőre még kérdéses persze, de nagy eséllyel ez az SoC lesz majd a Galaxy S9-ben.

A legújabb csúcschip immár a harmadik generáció, ám az M3 magokról egyelőre keveset lehet tudni, majd később lesz valószínűleg bővebb információ. Ugyanígy a GPU-ról sem beszélt sokat a dél-koreai gyártó, de Mali-G72-re lehet számítani. A 10 nm-es gyártástechnológia maradt, nem tértek át 7 nm-re, de így is jobb lesz a fogyasztás és a teljesítmény is, erre mérget vehetünk.

Az Exynos 9810 már Cat.18 6CA-s LTE modemet tartalmaz, elméletben akár 1,2 Gbps letöltési sebességgel. A gyártó leleplezte az ISOCELL Slim 2X7 sznzort is, ami 24 megapixeles és 0,9 µm-es. Még egy igazi durvulásról kell beszélni, ez pedig a maximum 16 GB-nyi GDDR6 RAM támogatása, sőt, akár még a 8 TB-os NVMe SSD-kel is elboldogulna a lapka.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt