Egyelőre csak Indiában lesz kapható a OnePlus Band, a márka első hordható okoseszköze. 

Az okoskarkötő nagyjából tízezer forintnak megfelelő 2499 rúpiába kerül, így viszonylag olcsó. Funkcióit tekintve van benne minden, ami egy fitneszkarkötőbe kell: szívritmust, véroxigén-szintet, alvást és mozgást monitoroz és naplóz. Tizenhárom beépített edzéstípust támogat. Az üzemideje a OnePlus elmondása szerint két hét egy töltéssel.

A mozgásfigyelésen kívül a Band képes hívásokat és értesítéseket jelezni, az éppen lejátszott zenénket is irányíthatjuk róla és a telefonunk kamerájához távkioldóként is fel tudjuk használni.

Hardver tekintetében nem sok érdekességet láthatunk a karkötőn. Egy 1,1 hüvelykes (126 x 294 pixel felbontású) OLED kijelző és egy szilikonból készült szíj alkotja. Az elérhető színek fekete, tengerészkék és szürke. A karkötő tokozása IP68 szabványnak megfelel, így víz- és porálló bizonyos mértékig (maximum 50 méter mélységben 10 percig bírja). Az akksi 100 milliamperórás és mint a bevezetőben írtam, a OnePlus szerint egy töltés elég neki két hét működéshez.

A OnePlus Band egyelőre csak Androiddal kompatibilis, a cég ígérete szerint az iPhone-okkal való kompatibilitás később érkezik. Bár ha főleg az indiai piacra céloz az eszközzel a gyártó, akkor az, hogy iOS-t nem kezel a karkötő nem is olyan nagy probléma, hisz minimális az iPhone-ok részesedése az ottani mobilpiacon. A gyártó szerint bármilyen androidos telefonnal működik a Band, csupán a OnePlus Health app letöltése szükséges a szinkronizáláshoz, de a “legjobb felhasználói élmény” elérése érdekében ajánlott a gyártó saját telefonjával használni.

A megjelenés napja szerda, Indiában január 13-tól megvásárolható a kiegészítő. Arról, hogy Indián kívül mikor lesz kapható a cucc, egyelőre semmit nem tudni.

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.