A méltán sikeres Mi Band 3 utódjaként ma a Xiaomi piacra dobta a Mi Band 4-et, egyelőre csak Kínában.

Az új okoskarkötő jobb hardvert, fejlettebb funkciókat és egy egyedi Marvel szuperhősös Bosszúlállók-kiadást is kínál. A Mi Band 4 legnagyobb újítása talán a 39,9 százalékkal nagyobb, színes AMOLED kijelző, melyet egy 2.5D-s hajlított üveg véd.

Az új karkötőben már van NFC is, ezt egyelőre az AliPay és WeChat Pay felhasználók tudják fizetésre használni.

A negyedik generációs karkötő 50 méter mélységig vízálló és a Xiaomi szerint az új, 6 tengelyű mozgásérzékelő szenzornak hála képes mind a négy úszásnemet is felismerni, úszás közben pedig az aktivitást mérni. Az úszáson kívül a kis kütyü beltéri és kültéri futást, gimnasztikát (tornát), biciklizést és sétálást képes monitorozni.

Van benne Xiao AI is, melynek segítségével hanggal irányíthatók a Xiaomi okoseszközei. Azt, hogy ez működik-e Kínán kívül is, nem tudni.

Ebben a videóban működés közben is megnézhetitek az új Mi Band 4-et:

A Mi Band 4 árazása:

Két változat kerül piacra. Az egyik 33 dollárnak megfelelő 229 jüanos (kb. 9350 forintos) áron, NFC-vel; a másik pedig 25 dollárnak megfelelő 169 jüanos (kb. 7 ezer forintos) áron, NFC nélkül. A limitált Bosszúállók Kiadás kicsit drágább lesz, de egyedi szíjat és dobozt tartalmaz, illetve abban is van NFC. A szuperhősös karkötőért 51 dollárnak megfelelő, 349 jüant (kb. 14.450 forintot) kér el a Xiaomi.

Ilyen lesz a limitált Bosszúállók kiadás

Az eszközök június 14-től, azaz most péntektől megvásárolhatók.

Ha esetleg nem ismernétek, nézzétek meg Laci Mi Band 3 bemutató/teszt videóját:

Hirdetés
FORRÁSGizmo China
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.