A Samsung kísérleti hajlíthatós mobilja, a Galaxy Fold a JerryRigEverything csatornánál járt teszten, ahol Zack egyáltalán nem kímélte. Ami viszont érdekes, hogy a Galaxy Fold még így is jobban bírta, mint mondjuk az új iPad Pro. De a félmilliós hajtható mobilt azért érdemes óvni és megfogadni a Samsung tanácsait, ha nem akarjuk könnyedén tönkretenni.

A Fold külső borítása és a zsanér az ellenállóbb, ebben komolyabb kárt nem is sikerült tenni a videóban. A belső hajlítható kijelző ezzel szemben könnyedén sérült, ráadásul a zsanérba belülről az apró kavicsok és a por is be tudott jutni. A zsanérba és a készülékházba pedig képesek beszorulni a kisebb kavicsok, melyeknek a recsegő hangját minden egyes nyitással és zárással hallani lehet utána.

A 7,3 hüvelykes hajlítható AMOLED panel pedig – mivel műanyag borítja – akár már attól is meg tud sérülni, ha egy kicsi nyomás éri egy köröm által. A videón pedig látható, hogy egy véletlen szúrás egy élesebb tárggyal, esetünkben pengével, és máris egy teljes sor pixel meghal a Fold belső kijelzőjén.

Magyarországi értékesítése egyelőre nincs a Galaxy Foldnak és nem is tudunk róla, hogy a közeljövőben a Samsung piacra tervezné dobni itthon mobilját. Angliában, Amerikában vagy éppen Németországban viszont már kapható a mobil, amihez a Samsung egy külön útmutatót is kiadott, melyben leírják, hogyan lehet a legjobban megvédeni a sérülésektől a félbehajtható phabletet.

Lacival a berlini IFA kiállításon volt alkalmunk megnézni a mobilt élőben is, ha még nem láttad az erről készült videót, azt itt megnézheted:

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.