Az augusztus 5-i Samsung Unpacked esemény meghívója is árulkodik már a Samsung Galaxy Fold2 megjelenéséről. De ha a hivatalos mézesmadzag nem lenne elég, elég jó minőségű kémfotó is felkerült a netre, melyen az állítólagos Fold2 látható.

Az eddigi szivárgások alapján augusztusi eseményre szinte biztosan várhatjuk a következő Galaxy Note-ot, egy új Galaxy Watch-ot, illetve egy elég érdekes formájú fülhallgatót a Samsungtól. Abban azonban a pletykák eddig nem igazán egyeztek, hogy új táblagép, illetve új hajlítható kijelzős készülék is lesz-e az Unpacked eseményen.

A meghívó és az előzetes videó szerint azonban lesz. Illetve a netre felkerült a SamMobile oldalára egy fotó is, melyen valaki a kezében tartja a második generációs Foldot. A Samsung Galaxy Z Fold2 5G nevű készülékből ugyan nem sokat látni, azt azonban ki tudjuk venni a fotón, hogy a belső kijelző mérete nőtt, a notch pedig eltűnt. Helyette a jobb oldal tetején egy kivágásban fog helyet kapni az előlapi kamera, akárcsak a Samsung többi csúcskészülékében.

A pletykák szerint a külső kijelző mérete is nőni fog 6,23 hüvelykre, a belső kijelzőé pedig 7,59 hüvelykre. Emellett állítólag a Fold2-be szerelt Dynamic AMOLED panel 120Hz-es képfrissítésre lesz képes szemben a Fold 60Hz-ével.

Így néz ki elvileg a Samsung Galaxy Z Fold2 kinyitva /Fotó: SamMobile

Hardvert tekintve Snapdragon 865+ SoC-re számíthatunk, 12GB RAM és 256 vagy 512 GB tárhely társaságában. A pletykák szerint a Fold2 akkumulátora 4365 milliamperórás lesz, melyet 25 wattos vezetékes és 15 wattos vezeték nélküli (QI) töltéssel tudunk majd feltölteni. Színek tekintetében bronz és fekete változatok lesznek idén a Fold2-ből.

Árakról és megjelenési dátumról egyelőre nincsenek még pletykák sem. Ahogy arról sem, hogy a készülék vízállóságán javítottak-e a tavalyi Foldhoz képest.

Hirdetés
FELHASZNÁLT IRODALOMMobilarena
FORRÁSSamMobile
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.