Zack Nelson, vagyis ahogyan a YouTube-on ismerhetitek, JerryRig szétkapta a Samsung Galaxy Foldot egy videóban. Így pedig mi is betekintést nyerhetünk abba, hogy miként épül fel a kétezer dolláros összehajtható Samsung mobil.

Korábban a Samsung külön felhívta a vásárlók figyelmét arra, miként védjék a méregdrága mobilt, ez pedig nem volt alaptalan. Bár a strapatesztet túlélte a Fold, azért elég könnyedén sérült a belső műanyag borítású kijelző és a zsanérok közé is viszonylag könnyedén bejutott a por.

A szétszedős videóban láthatjuk, hogy a mobil két különálló akkumulátorral rendelkezik. Ezek együttesen 4325 milliamperóra kapacitásúak. De jól látható az is, hogy miként osztotta el a Samsung a hat kamerát a mobilban és kiderült az is, hogy félbeszedve a telefont nem lehetne használni. Hiába van ugyanis az egyik oldalán a külső kijelző és a kamerák, az akkumulátorok töltéséhez szükséges USB Type-C a másik részre került.

A mobil javítása egyébként elég bonyolult lehet, a Samsung viszont 150 dolláros áron kínál kijelzőcserét az első évben. Akinek esetleg ilyen mobilja van és az első év után javíttatná, akkor már mélyebben a zsebébe kell nyúlnia és 600 dollárt kell az asztalra letenni a kijelzőcserére. Ez amúgy pont az az ár, amennyiért az Apple az új iPhone-ok összetört hátlapját kijavítja.

A videó végén a szokásos újra összerakás most érthető okokból nem történik meg. De az egész nagyon érdekes, nézzétek meg!