A francia Archos 17 éve van jelen a piacon, néhány terméküket már mi is leteszteltük. Az okostelefonok és tabletek mellett PC-kel, drónokkal és rollerekkel is foglalkoznak, sőt elektromos robogójuk is van!

Most azonban egy új termékről van szó, bemutatták a világ első Androidos elektromos rollerét. A ‘Citee Connect’ névre hallgató járgány nyáron kerül majd forgalomba, két 8,5 hüvelyk átmérőjű kerékkel, egy 250W-os motorral és egy 36W-os (6000 mAh) akkumulátorral bír.

Városi környezetben a vállalat szerint 25 kilóméter megtételére is képes és minden fékezéssel vissza is tölti az energiát. A roller alumíniumból készült, nagyjából 12 kg-ot nyom és maximum 100 kg-os teherbírásra találták ki. A maximális sebessége 22-25 km/h.

Android 8.0 Oreót futtat!

A kormányba egy igen nagy méretű, 5 hüvelykes, IPS kijelzőt szereltek, ahol az Android 8.0 Oreo felületével találkozunk. Hardveresen egy 4 magos processzor és 1 GB RAM van a háttérben, valamint 8 GB belső tárhelyt is kapott az eszköz. A kijelző mutatja a sebességet, a töltöttséget, a megtett távolságot, és mivel befogad SIM kártyát, valamint 3G-képes az eszköz, így több külsős online app is használható, pl. navigációra. Kapott beépített GPS-t, így az offline navigáció előtt nincs akadály.

Az újdonság 499,99 eurós áron (kb. 155.000 Ft) lesz majd kapható idén nyáron. Reméljük, hogy mi is kipróbálhatjuk hamarosan.

Hirdetés
FORRÁSArchos
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.