Az Asrock is bemutatta az idei Computexen újdonságait. Ezek közül kettőt emelnénk ki nektek, egy miniPC-t és NUC miniPC-t. A két készülék közös tulajdonsága a hordozhatóság és hogy bárki könnyen használatba veheti.

Asrock DeskMini 110

Kifejezetten irodai és mindennapi felhasználásra szánt készülékről van szó. H110M-STX (Socket 1151 foglalat) alaplapra épül, két M.2 slot és egy 120W-os tápegység kapott még helyet. Ezenkívül USB 3.0 Type-C csatlakozási lehetőséget is biztosítanak számunkra. A készülékbe egy standard 6. generációs Intel CPU is belefér a hozzátartozó ventilátorral. Továbbá akár 2db 2.5″-os SSD/HDD is elfér a belsejében.

asrock-desk-miniA DeskMini 110-re akár Wi-Fi antennákat, standard display portot vagy 2db USB 2.0 portot is mountolhatunk, tehát több szempontból is előnyös. A miniPC ~140$ környékén fog debütálni, amire ha rászámolunk egy ÁFA-t, körülbelül 50.000 Ft-ba fog kerülni, ha érkezik hazánkba (kb. 1 hónap múlva)

Beebox

Ha az előző készülék hordozható volt, akkor a Beebox maga a szabadság. Az egész nem nagyobb egy set-top boxnál, viszont annál mérföldkövekkel nagyobb a tudása. Intel Core i3-6100-val és i5-6200U-val lehet választani. Itt is két darab M.2 csatlakozót kapunk (SSD + Wi-Fi), DC adapter és USB 3.1 Type-C csatlakozási lehetőségekkel társítva. 4K lejátszás meg sem kottyan neki, így TV okosítónak is kiváló lehet a hálószobában.

asrock-beebox

Hirdetés
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook