Noha egyes gyártók egyes készülékeire még mindig készül az Android 7.0 Nougat frissítés, a Google új operációs rendszere, mely már a 8.0-ás verziószámmal bír hamarosan a végső stádiumba lép. Az elnevezést még hivatalosan nem erősítette meg a Google, két épkézláb teória van az Android O nevére, az egyik természetesen az Oreo – mi is erre szavazunk -, a másik pedig az Oatmeal Cookie, amire a legmegfelelőbb magyar fordítás a zabpelyhes keksz.

Oatmeal Cookie

Az első fejlesztői előzetes még márciusban indult útjára, májusban pedig a második előzetes is elérhető lett. Új API-okkal bővülve júniusban megjelent a Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel C, Pixel és Pixel XL készülékekre a harmadik fejlesztői változat, az időbeosztás szerint pedig a negyedik verzió valamikor júliusban várható, szóval bármelyik nap. A végleges Android 8.0 pedig 2017 harmadik negyedévében fog megjelenni, ez jelentheti azt is, hogy a negyedik béta után pár nappal-héttel, de lehet szeptember vége is belőle (a legtöbb forrás augusztusra mutogat).

Az Android O az optimalizáción kívül néhány extra funkcióval is bővül, többek között megjelenik a kép-a-képben, az értesítési pontok, automatikus kitöltés, az értesítési rendszer fejlesztése, stb…Hogy mikor lesz elérhető a Samsung, HTC, Sony, Huawei és a többi gyártó csúcskészülékére? Nos az eddigiek alapján szerintünk karácsony előtt nem valószínű, de meglátjuk!

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.