Hirdetés

Sokan megsérthetik a felhasználási feltételeket, és rengeteg téves információ terjedhet a radar alatt, ennek vetnének véget.

Véget vetne a Spotify a podcastek ellenőrizetlenségének, és a téves információk terjedésének egy gépi tanulás alapú hangfelismerő rendszer segítségével.

Téves információk kiszűrésén dolgozik a Spotify

A Kinzen nevű startup megoldását használná a cég, amelyikkel már korábban is dolgozott együtt, most pedig megvásárolja azt.

A Kinzen mesterséges intelligencia alapú szoftvere képes kiszűrni a podcastekből az oda nem illő, téves információt tartalmazóakat, figyeli a szavakat, de akár a kutyahangokat is be tudja azonosítani, illetve igyekszik kontextusba helyezni az elhangzottakat.

A Spotify-ra rengeteg felhasználói tartalom kerül fel nap mint nap, amiket nehéz ellenőrizni. A szoftverrel ez egyszerűbbé válik, azonban nem csak az automatikára és az internetről gyűjtött információkra hagyatkoznak, szakértők is részt vesznek a működtetésében.

A kiemelt képet M. H. készítette, forrása: Pixabay

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.