Hirdetés

Sajtóközleményben jelentette be a Samsung a Galaxy A-széria legújabb tagját, az A42 5G-t. A készülék a legújabb középkategóriás Snapdragon SoC-t és korrekt memóriamennyiséget is kínál. De valószínűleg ára miatt lesz befutó sokaknál, az A42 5G ugyanis nagyjából 140 ezer forintnak megfelelő 349 angol fonton érkezik.

Az A42 5G első körben november 6-tól az Egyesült Királyságban lesz elérhető. Arról, hogy a magyar piacra mikor érkezik, egyelőre nem tudunk, de amint lesz infónk, frissítjük a bejegyzést, már írtam az ügyben a Samsungnak.
Frissítés: Megkeresésemre a Samsung azt közölte, hogy az A42 5G Magyarországon nem kerül forgalomba, csak Európa nyugati piacain.

Az A42 5G a Qualcomm Snapdragon 750G SoC-t (két 2,2 GHz-es és hat 1,8 GHz-es processzormag) használja, mely teljesítményben valahol a Pixel 4a által használt 730G és a OnePlus Nordba szerelt 765G között helyezkedik el.

A rendszermemória mennyisége régiónként eltérő lesz, de azt már tudjuk, hogy 4GB és 8GB között mozog a készülékben. Ehhez 128GB beépített tárhely társul, melyet microSD kártyával bővíthetünk. Az akkumulátor 5000 milliamperórás, USB Type-C csatlakozón keresztül lehet tölteni.

A kijelző 6,6 hüvelykes, a Samsung termékoldal szerint HD+, ám a GSMArena alapján 1080x2400p, vagyis FHD+ felbontású Super AMOLED panel 20:9 képaránnyal. Az ujjlenyomat-leolvasót a kijelzőbe integrálta a Samsung, az előlapi kamera pedig egy U-alakú bevágásban kapott helyet. A szelfiket egy 20 megapixeles szenzorral lőhetjük, a hátlapon pedig négy kamera közül válogathatunk. A négyzetesen elrendezett kamerarendszer egy 48 megapixeles főkamerát, egy 8 megapixeles ultraszéles szenzort, egy 5 megapixeles mélységérzékelőt és egy 5 megapixeles makró kamerát kínál.

A Samsung Galaxy A42 5G 190 gramm nehéz, így vélhetően polikarbonát a ház. A telefon méretei 75,9 x 164,4 x 8,6 milliméteresek, a kijelzőt körülvevő kávák pedig viszonylag vékonyak.

Hirdetés
FORRÁSSamsung
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.