A Samsung szépen csendben leplezte le a Galaxy A-széria első 5G képes okostelefonját, az A90-et. Néhány hónappal ezelőtt még sokan úgy gondolták, hogy a forgatható kamerás A80 lesz a 2019-es Galaxy A széria csúcsa, de nem így lett.

Samsung Galaxy A90Az új készülékben a Qualcomm Snapdragon 855-ös lapkakészletét találjuk, 6 vagy 8GB memória és 128GB tárhely társaságában. Ha nem lenne elég a tárhely, microSD kártyával tovább tudjuk bővíteni. A kijelző egy 6,7 hüvelykes Super AMOLED panel FullHD+ felbontással. A kijelző csepp alakú bevágásába pedig egy 32MP-es előlapi kamerát építettek a mérnökök.

A fekete vagy fehér színben elérhető hátlap két részre van osztva és sajátosan töri meg a fényt. Három kamerát láthatunk a hátoldalon, egy 48 megapixeles Sony IMX586-os, egy 8 megapixeles ultra nagy-látószögű és végül egy 5 megapixeles mélységérzékelő szenzort. Az A90 is képes a Super Steady videókra és megkapjuk a háttérelmosós Élő Fókusz módot is.

Az A90 lett az első A-szériás mobil ami képes a Samsung DeX képernyő kiterjesztésre. Az akkumulátora 4500 milliamperóra kapacitású és maximum 25 wattal tudjuk majd tölteni.

Először Dél-Koreában lesz megvásárolható, de később más piacokra is bevezeti a Samsung. Az árról egyelőre nincs információnk. Reméljük, hogy a héten induló IFA kiállításon már ki lesz állítva a mobil.

Hirdetés
FORRÁSGSMARENA
Évek óta kiemelt figyelemmel követem a mobilgyártók fejlődését, de nyitott szemmel járok és majdnem minden ami tech érdekel. Remélem évről-évre egyre érdekesebb hírekkel számolhatok be nektek!