Hirdetés

A mai digitális világban egyre fontosabb a személyes adataink biztonsága és hogy figyeljünk arra, mit és hol adunk meg. Sajnos a figyelmetlen, naív embereket nagyon sokan ki is használják, rengeteg az internetes csalás, az adathalász oldal.

A minap csak úgy görgettem a Facebook idővonalamon, amikor elémjött egy hirdetés, miszerint a „Magyar Posta Hivatal” 324 Ft-ért árul iPhone 11 Pro okostelefont. A hirdetést közzétévő oldal neve még hivatalosnak is tűnik, illetve a csalók a Magyar Posta logóját használták, valószínűleg ezért is sokan kattintanak a hirdetésre.

Ha rákattintasz (ne tedd!), ez az oldal fog téged fogadni:

Itt azért már látszik, hogy ez nem a Magyar Posta hivatalos oldala (posta.hu), akik egyébként Facebook oldalukon fel is hívják a figyelmet az efféle oldalakra, amelyek a Posta nevét és logóját felhasználva próbálnak adatot, pénzt kicsalni az emberekből.

Ez is egy ilyen átverés! Lehet, hogy a Tech2.hu olvasói/nézői közül a legtöbben egyből felismerik az ilyen oldalakat, de azért szeretném felhívni a figyelmet, hogy mindig legyetek körültekintőek mielőtt rákattintanátok bármire az interneten, nézzétek jól meg, hogy hova irányít át az oldal, az a hivatalos oldal-e, illetve kérnek-e személyes adatokat. Ha gyanús a hirdetés, akkor jelentsétek!

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.