Hirdetés

Segít felkutatni az ismeretlen számokat a Google Telefon alkalmazása, az új funkció egyelőre Japánban érhető el, a nagyközönség számára júniusban érkezhet meg.

Amikor ismeretlen számról keresnek minket, sokszor megfontoljuk, hogy visszahívjuk-e, nem véletlenül, hiszen egyre több a telefonos csalás vagy a marketing célú megkeresés.

Segít felkutatni az ismeretlen számokat a Google Telefon alkalmazása - a funkció működése

Ilyenkor egy Google keresés sokat elárulhat a telefonszámról, az interneten számos olyan weboldal van, melyen egy-egy szám megbízhatóságáról, tulajdonosáról vagy használójáról informálódhatunk.

Ehhez eddig ki kellett másolnunk a telefonszámot, a Google Telefon alkalmazásának újdonságával azonban nem lesz erre szükség. Egy telefonszám kiválasztásakor az alsó menüsávban megjelenik egy „Lookup” vagyis „Felkutat” feliratú gomb, melyre kattintva olyan alkalmazások indíthatóak el, amik képesek kezelni a webes kereséseket, ilyen például a Google saját keresőalkalmazása.

Bizonyos, gyártó által testre szabott tárcsázó alkalmazással rendelkező telefonok már most is képesek azonosítani egy-egy ismert telefonszámot. Ez a lehetőség most azokon a telefonokon válik elérhetővé, melyek a Google-féle Telefon alkalmazást használják, ilyenek például a Google Pixelek, a Xiaomi vagy a Nokia mobilok.

A borítókép Satheesh Sankaran fotója, forrása a Pixabay.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.