Észak-Koreában a gazdaságot egyes egyedül állam kontrollálja, a vezetők engedélyezik a készülékek, így a táblagépek és a számítógépek gyártását olyanoknak, akik képesek kifizetni a nem éppen alacsony összegeket. Ez még nem hír. Ám a Myohyang IT által létrehozott eszköz hallatán sokan összeráncolják a homlokukat, hiszen kiadtak egy új tabletet, méghozzá iPad néven.

Igen, a diktatórikus ország eddig sem a szellemi alkotások jogának tiszteletben tartásáról volt híres, de azért itt átléptek egy határt, ami nyilván majd az Apple-nek is szemet fog szúrni. A teljesség kedvéért Ryonghung iPad névre keresztelt szerkezet 1 GHz-es processzorral, 512 MB RAM-mal, 8″-es kijelzővel, 8 GB-os adattárolóval, valamint 6 órás üzemidőre képes akkumulátorral rendelkezik, ott még valószínűleg ez is űrtechnika az embereknek.

Nem ez az első Apple koppintás egyébként, a Pyongyang vállalat iMac klónokat dobott már piacra, a Red Star rendszer pedig egy az egyben az OS X-re hasonít.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt

1 hozzászólás

Comments are closed.