Hirdetés

A 3D nyomtatókat már egyre több területen használjuk, hisz precízebbek, mint a fröccsöntéses eljárások, illetve olcsóbbak, mint egy CNC mintadarab legyártása. Rengeteg felhasználási területe van, már házak építésére is használják.

A 3D nyomtatással foglalkozó Apis Cor építette meg a házat mindössze 24 óra leforgása alatt. Az épület mindössze 37 négyzetméter, de egy nap alatt ezt összehozni úgy, hogy nem követel emberi munkát, egyáltalán nem rossz, az építési költség 10.134$ volt, ami nagyjából 2.98 millió forint.

Modern belső

A ház komponensei, mint például a falak beton keverékből állnak, tehát ne olyan műanyagra gondoljatok, mint amivel a kisebb nyomtatók dolgoznak. A nyílászárókat és a külső festést utólag adták hozzá. A ház egy folyosóból, egy nappaliból, egy fürdőszobából és egy konyhából áll, helyileg az Apis Cor gyára mellett található meg Oroszországban. A vállalat szerint a ház akár 175 évig is elállhat.

Hirdetés
FORRÁSMashable
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.