Egy elemző cég a, PwC szerint 2020-ra a világ népessége 7.4 milliárd főre nő, a mobilinternet használók száma pedig 3.84 milliárd lesz. Ez a körülbelül a népesség 52%-a, tehát ennyien csatlakoznak majd közvetlenül okostelefonjaikkal vagy tableteikkel a világhálóra. Ezenfelül a cég jóslása szerint adatforgalmunk 82%-át videózásra fogjuk “költeni”. mobilnet-e1450703650942-1024x570

2020 egy kedvelt jövendölési időpont a szakemberek körében, talán mert egy új évtized kezdete és ha új évtized, akkor “bizony minden teljesen más lesz, mint egy évvel korábban”. A Cisco is előrebocsátotta már, hogy több okostelefonnal rendelkező ember fog élni a világon, mint ahánynak villamos energia áll rendelkezésére otthonában. Vagy az Ericsson, miszerint 2020-ra a világ népességének 70%-ának lesz saját okostelefonja. Két évvel ezelőtt a GSMA is azt nyilatkozta, mint a PwC. Szerintük is az új évtized kezdetén már a fél világ a neten fog lógni.

Azért valljuk be, nagyon nehéz ma már bármit is jósolni. Akár egy pár órával előbbre vagy néhány évvel távolabbra tekintünk a jövőbe. Például 2012-ben az Analysis Mason erős Windows Phone erősödést jósolt, most pedig ott tartunk, hogy lassan a Microsoft is inkább elengedi a platformot.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook