A NASA a minap jelentette be, hogy miként fognak eljutni a napkoronához. Nicola Fox vezető jutató szerint a Parker Solar Probe misszióval kvázi megérinthetik a Napot, emellett méréseket végezhetnek és elemezhetik a csillag atmoszféráját.

Természetesen számos kérdést fed még homály, amit ezzel a küldetéssel meg lehet majd válaszolni: milyen összetételű a légkör, melegebb-e, mint maga a felszín, miért okoz nagyon kellemetlen elektromágneses viharokat. Ugyan ezek első blikkre egyszerű dolgoknak tűnnek, mégis nagyon fontosak, hiszen egy komolyabb lökéshullám akár az egész Föld elektronikai világát szétrombolhatja. A 2018 július 31-től számítva 20 napos időszakban induló Delta IV Heavy rakéta 118 mérföld/másodperc sebességgel száguldozik majd és 24-szer kerüli majd meg a Vénuszt, hogy elegendő lendületet gyűjtsön a Nap 4 millió kilométerre történő megközelítéséhez, majd pályára állásához, ahol nagyjából 1250 fokos hőmérséklet uralkodik.

Hirdetés
Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt