A Bangoodtól kértünk tesztelésre egy Xiaomi Mi Bedside Lamp névre hallgató okoslámpát abból a célból, hogy egyrészről bemutassuk nektek, másrészről pedig hogy színessé tegye és feldobja az új stúdiót.

Ha régóta követitek a csatornát, akkor már láthattatok okosizzó bemutatót tőlem, augusztusban tettem fel egy Xiaomi Yeelight okosizzós videót. Nagyjából ugyanazt tudja ez is, csak ez kicsit nagyobb és nevéből adódóan éjjeliszekrényre találták ki (de persze ott használod, ahol akarod).

Egyszerű fehér kartondobozban érkezett hozzánk teli kínai írással, tartozékként mindössze egy kínai használati útmutatót és egy külföldi hálózati adaptert. Bármelyik elektronikai üzletben lehet kapni átalakítót maximum 1000 Ft-ért, sajnos EU-s töltővel nem lehet ezt még kapni.

Igényes megjelenés

A lámpa felülete a világító részen műanyagból van, az alap pedig fémből. A tetején van egy bekapcsoló, valamint egy módválasztó gomb, utóbbival fehér, színes és színváltó mód között váltogathatunk. Körbe a lámpa teteje érintésérzékeny, ezzel a fényerőt lehet szabályozni, ha pedig színes módban vagyunk, együtt használva a módválasztóval váltogathatunk a színek között.

Az alján gumis réteget fogunk találni, amit pont azért van, hogy ne csúszkáljon sehol se az eszköz, valamint néhány specifikációt is láthatunk. A Xiaomi Mi Bedside Lamp gond nélkül működik a hazai 230V-os hálózaton is, összesen 14 db 0,7W-os LED lámpa található meg benne, 16 millió színárnyalat megkülönböztetésére képes, a színhőmérsékletet pedig 1700 és 6500 kelvin között állíthatjuk.

Egyszerű beüzemelés, párosítás

Ha nem akarod applikációval használni, akkor a korábban említett gesztusokkal vezérelheted, de ha letöltöd az Androidra és iOS-re is ingyenes Yeelight applikációt, akkor sokkal többet is kihozhatsz belőle.

Az appba be kell jelentkezni (Facebook vagy Mi fiókkal), ha ez megvan akkor kattints az ‘Add device’ menüpontra vagy a jobb felső plusz jelre. Itt válaszd ki az Mi bedside Lampet, majd helyezd áram alá magát a lámpát.

Ha már korábban párosítva volt másik mobilhoz, akkor nyomd hosszan egyszerre a két gombját mindaddig, míg újra fehér fényben nem világít. Ezután már lehet is párosítani. Az appon keresztül meg kell adni az otthoni WiFi hálózatunk jelszavát, ugyanis ezzel mondjuk meg a lámpának, hogy melyik WiFi-re tud csatlakozni. A következő lapon meg is jelenik a listában a lámpa, válasszuk ki, majd elindul a csatlakozás. Ez nagyjából 20 másodpercet vesz igénybe. Kész.

Vannak előre definiált, hangulatfüggő programok benne, de egyénileg is megadhatjuk, hogy milyen fényerejű és színhőmérsékletű fehérben vagy milyen színben világítson. A Flow fülön belül négy színt választhatunk ki, ezek között fog váltogatni. Beállíthatunk időzítőt, hogy mikor kapcsoljon ki/be, éjszakai módban adott intervallumon belül alacsonyabb fényerőre kapcsolható, illetve van zene mód is, amivel ritmusra váltogatja a színét.

Alakul az ökoszisztéma

Csatlakoztatható hozzá Xiaomi Mi Band is, ami észleli, ha elaludtál és ennek hatására kikapcsol a lámpa. Ha több eszközöd van, akkor lehet menedzselni őket külön is, de akár szobánként is.

Van még egy érdekes, említésre méltó segédprogram, az IFTTT. A korábbi Yeelight videóban is volt róla szó. Ezzel különböző eseményeket adhatunk meg, amelyek hatására állapotot vált a lámpa. Megadhatjuk, hogy ha email érkezik, váltson pirosra, ha megérkezem a lakásba, akkor kapcsoljon be és még sorolhatnám, rengeteg testreszabási lehetőség van benne. 

A LED-eknek köszönhetően akár több évig is használhatod, szerintem egy darabig nekem is itt fog villogni a polcon. Ez a lámpa ebben a pillanatban akciós, kb. 15.000 Ft-ba kerül, eredeti árán kb. 20.000 Ft. Funkcionalitás tekintetében szerintem elég menő, kezd formát ölteni a Xiaomi okoslámpa ökoszisztéma.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

2 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.